Kong: Skull Island

Fra Wikisida.no
Sideversjon per 17. mar. 2024 kl. 20:17 av Wikisida (diskusjon | bidrag) (Én sideversjon ble importert)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kong: Skull Island er en amerikansk monsterfilm fra 2017 som ble regissert av Jordan Vogt-Roberts.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1944, i løpet av 2. verdenskrig, havner en amerikansk pilot Hank Marlow og en japansk pilot Gunpei Ikari, på en øy i det sørlige Stillehavet etter at flyene deres krasjer ved øya. Men konfrontasjonen deres blir avbrutt av en gigantisk apekatt. I 1973 planlegger Bill Randa, leder for den amerikanske organisasjonen Monarch, en jakt etter skapninger ved den nylig oppdagede Skull Island. Han rekrutterer en amerikansk militærenhet under kommando av oberstløytnant Preston Packard. Tidligere britisk kaptein James Airrad og fotograf Mason Weaver er også medlem av gruppen.

Ved Skull Island begynner Packards håndlangere å legge ut eksplosiver, utviklet av seismolog Houston Brooks, for å kartlegge øya og bevise Brooks sin Teorien om at jorden er hul. Men enheten blir angrepet av en gigantiske apekatt. De møter også en gruppe lokale Iwi-innfødte, og en gammel Hank Marlow. Han forteller at den gigantiske apen, kalt Kong, beskytter øya deres mot rovdyr - inkludert en gruppe underjordiske reptil som de kaller for Skullcrawlers

Iwi-folket tror at hvis apekatten dør, vil en gigantisk Skullcrawler dukke opp og herje fritt over hele øya. Hank Marlow avslører at han og Ikari etter hvert ble venner i løpet av deres tid på øya, men Ikari ble drept av en Skullcrawler for en stund siden. Marlow leder dem gjennom en massegrav av dinosaurer, og Kongs døde familie-medlemmer. Men en Skullcrawler dukker opp igjen, og dreper enda flere av mannskapet deres. Packard planlegger derfor å drepe Kong, og hevne hans falne menn. Marlow forsøker å forklare at hvis Kong dør, får Skullcrawlers fritt spillerom på øya - men Packard nekter å lytte.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Tom Hiddleston.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen mangler oppslag i Wikidata


Autoritetsdata