Burst-sending: Forskjell mellom sideversjoner
m (WPCleaner v2.04 - Fixed using Wikipedia:WikiProject Check Wikipedia (Dobbel referanseliste - Dobbel overskrift)) |
m (Én sideversjon ble importert) |
(Ingen forskjell)
|
Siste sideversjon per 19. jun. 2024 kl. 20:22
I telekommunikasjon, er en burst-sending eller databurst[1] [2] en kringkasting av en komprimert melding over en kort periode.
Burst-sendingen kan være tilsiktet kringkasting av en komprimert melding med en svært høy hastighet i løpet av svært kort tid. Denne teknikken er populært hos militære og spioner, som både ønsker å minimere sjansen for at deres egne radiosendinger skulle bli oppdaget, (LPI) og lav sannsynlighet for gjenkjennelse (LPR).
På 1980-tallet ble begrepet "data-burst" (og "info-burst")[3] brukt som en teknikk av noen britiske og Sør-Afrikanske TV-programmer for å overføre store mengder primært tekstinformasjon. De ville vise flere sider med tekst i rask rekkefølge, vanligvis på slutten av programmet; - seere ville videotape den, og deretter lese den senere ved å spille opptaket tilbake ved å bruke pause-knappen etter hver side.
Burst-sending kan også oppstå naturlig, for eksempel når de laster ned data fra internett med høye hastigheter. Det kan også oppstå i et nettverk der dataoverføring er avbrutt av intervaller. Burst-overføring muliggjør kommunikasjon mellom dataterminaler (DTEs) og data-nettverk som opererer med ulike dataoverføringshastigheter.